Montering af døre og vinduer i Randers SØ

Arkivfoto: Antracitgrå træ-alu vinduer fra Jydsk Vindueskompagni

Det er deres første vinter i deres nye hjem, hvor de nu har fået udskiftet alle de gamle vinduer og døre. De gamle vinduer var rådne og punkterede; de var færdige, fortæller Malene om deres beslutning om at få monteret nogle nye.

Dørene var ligeledes færdige, særligt bagdøren. De var af plastik i et letvægtskomposit, bandt og bar generelt bare præg af mange års slid, så de stod også for tur med en udskiftning. Derfor begyndte kunden at søge efter nye vinduer og døre, hvor de faldt over et tilbud fra Jydsk Vindueskompagni, der var billige og virkede til at være af ordentlig kvalitet, fortæller Malene.

Hun fortæller, at de ikke fik meget rådgivning i valg af vinduer og vinduestyper, da de ville have nogen, der var magen til det de havde i forvejen; de skulle ikke være meget anderledes end de vinduer, huset var bygget med, men de ville dog have, at vinduerne skulle være lette at vedligeholde og ikke skulle males ofte. Derfor blev de anbefalet vinduer i træ-alu, da denne typer vinduer er meget lette at vedligeholde samt pæne at se på. De gamle døre var af plastik, mens de nye passer til vinduerne og er af langt bedre kvalitet, de er solide, pæne og gode at bruge.

Huset skal have en ny facade som følge af renoveringen, og her fortæller Malene, at den antracitgrå farve til vinduerne og dørene udvendigt ser pæn ud og passer mange steder, mens den hvide farve indvendigt tillader en stor frihed i forhold til valg af farve til væggene. De passer godt til mange ting, tilføjer hun.

Da montøren kom, tog det omkring en uges tid med monteringen, og de har været gode til at besvare alle de spørgsmål, vi måtte have, fortæller hun og fortsætter, at de er meget tilfredse med montøren, da han virkede meget omhyggelig, ’nærmest perfektionistisk’. Han gik endvidere det hele igennem flere gange for at sikre den bedste kvalitet, hvilket kunden var meget tilfreds med.

Selvom de lige er flyttet ind og derfor ikke har kunne mærke den fulde effekt af de nye vinduer og døre endnu, er de stadig meget tilfredse med resultatet, og kan nu nyde deres nye hjem med nogle nye flotte vinduer og døre.


Tømrermester Martin Lassen er din samarbejdspartner til alle tømreropgaver i Midt- og Østjylland, herunder Kronjylland. Kontakt os, hvis du også har brug for hjælp til et projekt med f.eks. vinduesudskiftning.

Kort om projektet

  • Opgave: Vindues- og dørmontering
  • By: 8960 Randers SØ
  • Udført: August 2016