Udskiftning af vinduer og døre

Lillian har boet i sit hyggelige hjem siden 60’erne og sidst hun fik udskiftet sine vinduer og døre, var i 1970. Som tiderne skifter, skifter hvad der er på mode også – og det er jo frygteligt mange år siden de vinduer og døre blev monteret fortæller hun. Derfor var hendes gamle vinduer og døre ikke længere pæne og moderne, fortæller Lillian og fortsætter, at de jo også havde lidt tidens tand gennem de mange år og nu var mørnede og slidte at se på. Lillian fik derfor sin søn til at hjælpe hende med at søge efter nogle gode og billige leverandører til hende, da han havde forbindelser til folk som kendte forskellige leverandører og montører. Selvom de egentlig havde indhentet et tilbud fra en tømrer, søgte de videre og kiggede på Jydsk Vindueskompagnis hjemmeside, hvor de tog kontakt til JVKs personale og fik et meget godt tilbud - JVK var 10.000,- billigere end den første tømrer vi havde fået et tilbud fra, så da de var så meget billigere og min søn kendte dem som værende producenter af gode vinduer og døre, var valget ret let, fortæller Lillian om sit valg af JVK.

Det tog ikke lang tid at vælge designet af vinduerne og dørene, da en af hendes gode veninder har det samme design, som hun også ville have. De har ikke længere den mørke, brune farve, men i stedet en lys hvid farve, der også hjælper med at lyse hjemmet op og passer langt bedre ind blandt naboernes også lyse vinduer og døre. Nu er der heller ikke mere tremmer foran hoveddøren, men i stedet en stor rude i cotswold glas der udgør den øvre halvdel af døren, som også hjælper med at lyse mere op, er mere moderne og pæn at se på og så passer den også meget bedre ind blandt hendes naboer og deres vinduer og døre, som har et lignende design, tilføjer hun. Lillian fortæller at hun er blevet for gammel til at ville og kunne vedligeholde og male trævinduer så hyppigt som de behøver, så hun har i stedet valgt nogle vedligeholdelsesfrie vinduer og døre i plast, som egentlig bare er pæne at se på hele tiden uden at skulle males engang imellem. De havde læst sig til det meste som man behøvede at vide, når man skal have nye vinduer og døre, på JVKs hjemmeside, så det var også et relativt hurtigt forløb med at få det hele bestilt og ikke lang tid efter kom montøren fra Tømrer M Lassen og tog de præcise mål til hendes nye partier.

Efter sin beslutning og bestilling af terrassedør og sideparti hos JVK måtte han blot vente på, at de blev produceret til hans specifikke mål, hvorefter montører fra Tømrer M. Lassen kom ud og monterede vinduerne på en halv dag. Han fortæller, at de var meget venlige og imødekom alle hansforventninger til hans store tilfredshed. De hjalp også med de spørgsmål som han fik undervejs og var meget venlige til at finde den bedste løsning, fortæller han.

Da montørerne kom for at fjerne de gamle og montere de nye vinduer og døre, var de meget omgængelige og venlige, fortæller Lillian og fortsætter, at de også var meget behjælpelige med at sætte hendes gardiner op efterfølgende og sørge for at det hele så pænt ud da de var færdige med montagen. Efter at have fået sine nye vinduer og døre monteret, fortæller Lillian, at hun har kunne mærke at der er noget mere lunt, fordi de isolerer så meget bedre end de forrige. Nu er hun faktisk er begyndt at lufte ud om morgenen, hvilket jo heller ikke er en helt skidt idé, tilføjer hun. Endeligt er hun glad for at have valgt den hvide farve, da den lyser hendes hjem op, hvilket, sammen med at de isolerer bedre, bliver godt her til den mørke vinter, afslutter Lillian med glad for sine nye vinduer og døre fra Jydsk Vindueskompagni.


Tømrermester Martin Lassen har bl.a. erfaring med udskiftning af vinduer og døre. Kontakt os, hvis du har brug for et uforpligtende tilbud.

Kort om projektet

  • Opgave: Montering af terrassedør og sideparti
  • By: 8600 Silkeborg
  • Udført: Maj 2017